Topp 5: frukt

Shit... det här var inte så lätt. Jag gillar mycket frukt, men så har jag en besvärlig magåkomma (gallsyremalabsorbtion och gallstenar och IBS) som gör att jag inte kan äta frukt helt obehindrat. Exempelvis är äpplen bannlysta, jordgubbar, vattenmelon, satsumas egentligen (fuskar ibland...), gröna druvor och listan bara fortsätter. Men jag sammanställde ändå en lista med mina topp 5 frukter! Tada!
 
1. Nektariner.
Det ska vara sommarnektariner! De får vara kylskåpskalla eller rumstempererade eller solvarma - jag gillar alla sorters. Viktigt är dock att de är mogna! Helst snudd på övermogna. 
 
 
2. Röd grapeprukt.
Jag såg något vansinnigt intelligent på Pinterest där någon hade pudrat en halverad grapefrukt med brun farin och bränt av den med en gasbrännare. Men jag gillar också klyftad eller vanlig naturell med sked!
 
3. Blodapelsin.
Min mage tål egentligen inte blodapelsiner, men varje vinter måste jag. Åtminstone ett nät. De ska ha tunna skal och vara sådär mjuka att man vet att de bara är dagar från att bli dåliga. Då är de som godast!
 
 
4. Mango.
Fryst mango kan jag äta som godis. Färsk mango äter jag mest i mat, och där är det ju svårt att få nog. Det är verkligen gott. Mango är dessutom "krämig" snarare än saftig och gör sig därför extremt bra i smoothies också. Men jag är inte inne i en smoothieperiod så nu äter jag den mest med lime och chili och koriander.
 
5. Röda vindruvor.
Små, krispiga, kärnfria och mörklila helst! 
 
Vad är din favoritfrukt?
|
#1 - Birgit:

Ja, säg det...
Jag är dålig på att äta frukt, men bananer funkar alltid och jo, nektariner och clementiner med. Äpplen äter jag helst i paj eller stekta...
Det är svårt med frukt här hemma, tjejerna tål nästan inga, så det blir som torftigt. (jag och janne har inga ursäkter, vi är bara dåliga på att äta frukt...)

Svar: Äsch, ni äter ju mycket grönsaker 😍
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här