Laxtacos och bönsallad

Här kommer en rätt jag förmodligen inte hade lagat om jag inte fick kryddmixen för fisktacos i min matkasse. För er som inte vet det så har jag och Erik en prenumeration på en matkasse som heter Enkla veckan. Vi brukar inte laga recepten till punkt och pricka, för de är ofta ganska tråkiga, men vi använder ingredienserna och hittar på recept utifrån dem. Här kommer min variant av DET HÄR receptet.
 
 
Du behöver: 
Lax
Ägg
Mjöl
Fish taco spice mix (santa maria)
Salt, peppar och spiskummin.
 
 
1 burk svarta bönor (liten)
1 burk majs (liten)
1 dm gurka
1/2 silverlök
Olivolja
Saften från en lime
Salt, peppar och cayennepeppar

Gör såhär: Dela laxen i mindre bitar. Doppa i ägg + mjöl + ägg och sedan täck med krydda. Stek i 3 minuter per sida. Krydda med salt, peppar och spiskummin efter behag. Tvätta bönor och majs ordentligt. Kärna ur och hacka upp gurka och silverlök. Blanda med olivolja, lime, salt peppar och cayennepeppar.
 
 
Vi serverade även med en liten blandning av tomater, avokado, koriander och lök. Som en guacamole "light". Det är i skålen till höger. Dessutom små klickar turkisk yoghurt för extra fräschör och det var väldigt gott.
 
 
Jag kan rekommendera den här rätten, men är egentligen inte så värst förtjust i varken majs eller svarta bönor. Men vi fick konserverna i matkassen för vecka 33, så vad gör man? Det var godare än väntat dock, när jag kryddade upp det med lök och lime och cayenne. Tips tips!
|
#1 - Jasmine:

Tack för middagstips!
Kram

#2 - Birgit:

Taco och fisk? Är det en bra kombo?
Jag har inte smakat.
Är kryddmixen för fisktacos annorlunda?

Svar: Jag vet inte… ja, det var ändå en OK kombo, men lax är så gott i sig självt att det känns onödigt att göra tacos av det, eller vad man ska säga. Kryddmixen är annorlunda, men inte lika god, tycker den var lite söt typ. Fruktig.
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - johanna:

Ser ju supergott ut, synd bara att man inte gillar lax <3

Svar: Tack :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#4 - Jossus Travelpics:

Har tittat på kryddmixen när jag gått förbi hyllan med tacotillbehör men jag är tveksam om jag kan se fisk som ett tillbehör till tacos. Kanske får komma ur min bekvämlighetszon och ge det en chans.

Svar: Äsch, nä, det måste man inte. Jag hade aldrig testat om det inte var för att det kom i matkassen 😊
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här