Vecka 41 • En dag i taget

måndag morgon fick jag min nya modul i min KBT-behandling (oj, vad trötta ni kommer bli på att höra om det, men det är en jätte-big-deal för mig) och jag började morgonen med kaffe och att läsa ett av de teoretiska kapitlen. 
 
Jag arbetade sedan hela dagen och när jag kom hem var jag så trött att jag trodde jag skulle ramla med pannan rakt i golvet. Istället kokade jag ihop en grön gurry med scampi, broccoli och basmatiris och åt långsamt. Kanske hämtade jag undermedvetet inspiration från mina matchiga kläder.
 
 
Det var mörkt och det var ganska tufft i måndags.
 
Men så kom tisdagen, tack gode Gud. Jag var ledig från jobbet och började med att göra i ordning en frukost och göra några läxor från terapin. Dessutom fick jag gjort sådana saker som jag har skjutit upp i tusen år. Jag städar varje dag, men jag har tydligen inte pantat sedan 238 flaskor sedan. 
 
Vid Umeälven tog jag bilder på de vackra löven. Men njöt inte. För i ryggen hade jag ICA Maxi. Så efter Umeälven gick jag ner till Nydalasjön. Där njöt jag. Bakom mig hade jag bara gräsänder.
 
 
På kvällen lagade jag palt med bacon, rårörd lingonsylt, bregott med havssalt och lönnsirap. Har ni sirap på palt? Eller vad säger jag... jag är ju Västerbottning så för mig är det all well and good, men det är förstås inte alla som äter palt överhuvudtaget... stackars er. 
 
Morgonen efter vaknade jag 05.15 och hade en tuff start. Därefter en tuff dag faktiskt. Men jag hade mina elever att rosta av och montera ner min stackars dragkrok inför vintern, det var king! Och efter jobbet sjöng jag med Carlskören.
 
 
I torsdags hade vi friidrottsdag med skolans mellan- och högstadium. Mitt lag vann brons. Jag ramlade och skadade mig redan vid första stationen "kast med liten boll".
 
 
Jag blev sedan bortskämd av mina små gulliga föräldrar med äppelkaka, kaffe, massor av nytt garn, så att jag kan sticka en cirkelhalsduk eller kanske en väst eller tröja.
 
Fredagen kom med buller och bång. Jag hade fem lektioner och det var fem riktigt trevliga lektioner tycker jag! Exakt varenda en! På handen hade jag en bomullshandske fylld med Locoid och Aveeno och jag skrattade i min bildsal. Sedan åkte jag hem. Lagade hamburgare. 
 
 
På kvällen föll årets första snö.
 
Fast dagen efter var den borta. Under lördagen vankades det tvättstuga och fulpizza. En hel buffé med fulpizza i form av hawaii, vegetariana och vegetariana med extra fetaost och fefferoni (och först efter att jag hade ätit flera slices upptäckte jag att de serverat möglig fetaost på pizzan). 
 
 
Och vad kan söndagen ha i sitt sköte? Vem vet! Än så länge har jag hälsat en strålande sol välkommen (SÅ välkommen!) och varit i kyrkan.
 
 
Men mer än så skall jag allt få uträttat: min nya dator och mitt nya Photoshop har nämligen anlänt, så jag ska göra en ny design som passar hösten.
 
Berätta gärna vad du tar med dig av det här stora, stora inlägget.
Ha en underbar söndag och avslutning på veckan.
Du är bäst!
|
#1 - lisa:

Vilka fina höstbilder . Vad vackert det är där du bor. :)
Av ditt inlägg tar jag med mig att jag vill besöka Umeå någon gång. Har aldrig varit där.
Palt är så himla gott. Numera är jag ju vegetarian men vi åt det när vi var i Piteå för en herrans massa år sedan.
Vad är skillnaden mellan kroppkakor och palt egentligen?
Jag tar också med mig att jag ska kolla vad man kan ersätta fläsket med i palt :)
Kram

Svar: Vad härliga komplimanger om min hemstad, jag trivs väldigt bra! Förutom en avstickare i två år har jag bott här i hela mitt liv. Nu när vi börjat vaccinera oss finns det mer att se och göra i Umeå igen, så det är bara att komma 😊 och ojojoj… bra fråga. Undra om det är kokt potatis i den ena och rå i den andra. Men det måste vara något mer också, för palt är ju ”gråare” i färgen också…
Fläsket har jag sett ersättas med svamp och senapsblandning, typ som det som är innanför smördegen i biff Wellington. Men jag köper mina färdiga.

Kram!
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - Sara:

Jag har blivit så dålig på att kommentera, fy på mig... Har nog aldrig ätit palt? Tror jag?
Undrar lite vad du har köpt för dator? Jag skulle verkligen behöva en ny, som jag inte måste belåna huset för att ha råd med........

Svar: Ääääsch, det är ingen skyldighet att kommentera, inte fy! Men det är alltid trevligt att få höra ifrån dig :)
Min dator heter HP 255 G8 15,6" Full HD. Jag vet inte om det säger så mycket, hehe, kopierade rakt av XD
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - Enna:

Vad härligt du har haft det :) Och den soppan såg riktigt god ut!

Svar: Tack så mycket, vad glad jag blir :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#4 - Linnéa :

Men så fina bilder ⭐️
Tack, ja jag har haft en toppenmysig helg ☺️

Svar: Taaaack, vad glad jag blir! Lite vardagsbetraktelser :D
ajlimullersandvik.blogg.se

#5 - Kort:

Jag vill veta allt om din KBt-behandling eftersom jag själv jobbat med det.. Kul att se hur andra jobbar... Jag tycker att ni i norr har en så fin samhörighet och ser varandra mer än vi i söder, de närmsta grannarna på vår sida en km bort skulle jag inte ens känna igen om jag mötte dem i affären, mitt utmattningssyndrom gjorde sitt till att jag bara orkade jobba och sköta djuren, sedan behövde jag vila inför nästa dags jobb ... Har läst Åsa Larsson senaste böcker och ibland funderar jag på att flytta norrut från Västmanland... För det första vill jag bara säga att du är så söt på bilden med hatten och sedan tänker jag att du ändå känns som en lugn person med glädje men för mycket arbetsuppgifter som idag är vårt samhälles största problem.. Kram

Svar: Vad trevligt att du tycker så, det är säkert på det viset, jag har bara bott i övre delen av landet :) Men måste också säga att Åsa Larssons böcker utspelar sig i Kiruna, 22.000 människor. Jag bor i Umeå, 130.000 människor, hehe. Några av mina grannar känner jag dock, vet inte vad de heter, men pratar en hel del... mest med deras hundar dock XD Tack så mycket för den fina komplimangen! Jag är tyvärr inte en lugn person och har tyvärr svårt med glädjen. Fast det går att vara ganska bra på det i text :)

Det är inte främst mina arbetsuppgifter som är skälet till mina problem, utan jag lider av episodisk paroxysmal ångestsjukdom, agorafobi och generaliserat ångestsyndrom och det utlöstes faktiskt mest från ett problem med min gallblåsa. Alltså en somatisk sjukdom som "blev" psykosomatisk. Jag har gått KBT säkert... 4-5 gånger för skiten och nu känner jag verkligen att det MÅSTE vara nog för det går inte att leva såhär.Första gången jag skriver öppet om det :) Glad att åtminstone en vill läsa om det <3
ajlimullersandvik.blogg.se

#6 - Monnah:

Jag tycker att du är modig som öppnar upp och tror att du kan hjälpa många andra som har liknande problem. Du har ordens gåva. Det låter som att din vecka bjudit på en hel del guldkorn trots dina utmaningar. Hoppas att din behandling fortsätter leda dig åt rätt håll!

Svar: Tycker du, wow! Tack! Ursprungligen hade jag tänkt pausa bloggen och inte skriva om det, men jag ändrade mig för jag vill ju verkligen bli frisk och fri, en gång för alla. Då är det lika bra att få ner det. Idag påbörjade jag tredje modulen. Jag ser fram emot att det här ska funka!
ajlimullersandvik.blogg.se

#7 - Anna:

Vi är antagligen många fler med liknande utmaningar i livet som vill läsa om behandlingen. Jättespännande ju, ge gärna tips på hur vi bör tänka/göra. Tycker du verkar superstark som orkar allt du gör. Mycket positivt för dig på längre sikt.

Svar: Vad fint att du tog dig tid att skriva detta, inte bara komplimangen om superstyrkan (vill typ gråta lite för att det var så fint sagt!) utan också att du tycker det är spännande och ber om tips! Det känns bättre att fortsätta öppenheten då, för den har jag valt med flit och ändå med viss vånda. Tack!
ajlimullersandvik.blogg.se

#8 - sara:

Lät som bra dagar! :) Jag blev så sugen på pizza nu, och härligt att du bjöd på massa fina höstbilder :)

Ha en fin måndag :)

Svar: Tack så mycket! Kila och köp en pizza i morgon :) <3
ajlimullersandvik.blogg.se

#9 - T’:

Låter som en blandad vecka som både varit tuff och haft sina bra stunder. Så gott med pizza, men hur kan de servera möglig fetaost? Usch. Jag hade nog aldrig beställt från det stället igen.

Grön curry med broccolli lät riktigt gott!

Svar: Jag gick runt och var livrädd för magsjuka hela resten av helgen kan jag säga ;P Jag har svårt att tänka mig att jag ska våga köpa därifrån igen faktiskt... det är lite sorgligt dock, för jag brukade vara stammis där :) :(
ajlimullersandvik.blogg.se

#10 - Anita :

Härligt att bli lite bortskämd :)

Svar: Man behöver det ibland :)
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här