de' e' som de' e' man får leva me' de'

Igår brann björkarna. Inte bokstavligen, men nästan. Solen steg, så långt solen orkar i övre delen av landets oktober. Den låg på de röda och gula löven så att man fick knipa ihop ögonen. Bara en liten, liten glipa öppen för att inte gråta. Sedan grät jag i alla fall, för allt som är vackert och allt som är fult.
 
 
Jag hackade jalapenos till kvällens pulled pork-middag och sedan grät jag lite till. För att jag kliade mig i ögonen. 
 
Vi åt middag i vardagsrumssoffan och tittade på New Girl, avsnittet Shark där en av världens vackraste kvinnor Zoe Lister-Jones gör sin debut i serien som Fawn Moscato. 
 
  
I måndags började jag en terapibehandling och idag har jag alltså gjort en vecka av åtta. Min läxa under första veckan var att registrera mina känslor. Hur de kändes, hur ofta det kändes, vad som hände innan det kändes.
 
Det innebär att jag har mått ganska dåligt. Jag är ju i början av min behandling. Jag fattar att man ska registrera känslorna för att öva i att "det bara är". Men jag har ännu inte lärt mig att inte värdera känslorna och därför känns det som att jag fört dagbok på alla jobbiga tankar och förnimmelser som antingen har drabbat mig eller som jag har drabbat mig själv med. Det är ingen vidare läsning.

Man kan visserligen också betrakta det som att det här är "den sista helgen innan det vänder". 

 
Idag är det dimma i hela staden. Björkarna som upplevdes eldfängda igår är nu knappt urskiljbara genom det vita diset. Min första tanke var en olycklig en, men sedan kom jag på att jag skulle öva. Det här är den sista helgen innan det vänder. Innan jag ser till att det vänder.
|
#1 - Netti Starby:

Vad bra att du har börjat med en behandling för ditt mående och sånt är viktigt för hälsan. Hoppas att du snart mår bättre och självklart kommer allt att vända till det positiva. Kramis <3

Svar: Ja, det är väldigt viktigt! Det blir ju så väldigt begränsande annars...
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - Johanna Kaisäter:

Fina du! Det var ett tag sen! Intressant att läsa om din behandling. Hoppas den får dig att känna massa nytt och lära av det. Ska bli ’spännande’ att följa ♥️

Svar: Fina du! Ja, fast jag läser alltid dina inlägg, du har så vackra bilder och texter. Och dina ljuva djur <3 Och tusen tack för dessa ord, det motiverar mig att köra behandlingen som är ganska läskig :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - Jasmine:

Vilken god middag!

Heja dig som skriver ner dina känslor. Det kräver sitt mod. Ge dig själv tid, att enbart acceptera utan att värdera är inte det enklaste.

Svar: Varmt tack för din visade omtanke.

Stor kram

Svar: tack för din pepp!
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här