bob hund, terapi och en ny chans

"Måndag in och fredag ut igen
Nuet byter planer med framtiden
Solen in och molnen ut igen
Tills marken byter färger med höstlöven

Jag är inte arg
Jag ser vad som händer
Jag är inte arg
För jag vet att det vänder"
 

Hösten är här och jag är mer än lovligt redo att fixa till livet. Det är sorgligt, det jag har gjort mig till. Det monster jag skapat; ett monster så hämmande att jag nu är rädd för nästan allting.

Nu får det lov att vara över till vilket pris som helst. Jag menar inte i bedämningen att dö ifrån det. Det här skriver jag inte i moll. Jag vill helst leva för evigt! Jag menar att jag ska bli frisk, nöjd och ta makten över mitt liv tillbaka.
 
 
Förra måndagen började jag en behandling på distans mot Linköpings Universitetssjukhus. Den ska pågå i åtta veckor och jag är väldigt glad. Det jag ska få är kognitiv beteendeterapi, KBT, mot kontrollbeteenden, undvikandebeteenden och orimliga rädslor. Ångest, kort och gott.
 
Nåja, inte så gott kanske... men kort, i alla fall. 
 
Jag har remitterats till KBT flera gånger förut, men jag har hittills inte klarat av att vidmakthålla. Det är en skillnad nu i hur jag går in i behandlingen: den här gången har jag remitterat mig själv. Jag vägrar ta ett enda spadtag till i min egenhanda grävda grop. Jag vägrar mata monstret med ett enda korn till. Jag är redo den här gången!
|
#1 - Johanna Kaisäter:

Heja dig! Du är grym! Och vilka härliga färger! Du sprider verkligen glädje.

(Vilken fin med sorglig historia om kannan och hunden..)

(Ps. Jag hittade en liknande randig kanna på rean från åhlens och den är påväg hem till mig nu. Tack för tips ♥️)

Svar: Johanna :') Åh, du är verkligen en så god människa <3
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - lisa:

Låter bra att du tagit tag i saken. KBT ska ju vara en väldigt effektiv terapiform. Den går väl ut på att man ska ändra sitt tankesätt och på så sätt ändra sitt beteende?
Vilket ju är lättare sagt än gjort men ger man sig fan på det ,som du, så tror jag det kommer funka.
Lycka till ! Kram

Svar: Jag har gått i KBT-terapi säkert... fem gånger för mina problem, en gång i ett helt år och de andra gångerna i 8-veckors och 12-veckors liksom "intensivbehandlingar", utan att det har tagit. Men jag tror att det kommer fungera nu, jag tror att jag verkligen HAR gett mig fan på det som du skriver. Jag tänker liksom inte sluta förrän jag är frisk och fri. Det har mycket riktigt med tankar och beteenden att göra, men är ett himla stort projekt.
Tack för lyckönskningar, det kan behövas och jag uppskattar det verkligen <3 Kram!
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här