Topp 10: UTGÅTT UR SORTIMENTET (glass)

Jag älskar glass.
 
Jag har alltid älskat glass så vitt jag vet. Det finns många barndomsminnen kopplade till glass. Som när pappa kom intrallande mitt i ett inferno av sällsynt storbråk mellan mig och min syster och min mamma, med små påsar med mini-isglassar.När vi fick välja en kula var från Café Station. Första gången jag smakade Ben & Jerry's. 

Tyvärr har jag en förbannelse över mig: alla mina favoritglassar tas alltid ur sortimentet. Ofta efter bara något år. En har jag fått tillbaka (Daffy), men det är sällsynt... Här kommer mina topp 10 glassar som sorgligt nog inte längre är med oss:
 
1. GB Svala (1992-1994)
Svala var en liten liten glasspinne med persikoisglass i mitten, hallongräddglass över och ett överdrag med hallonsmak. Jag älskade den. Jag måste verkligen ha gjort det eftersom jag ännu tänker på den, trots att jag var mellan 3 och 5 år när jag åt den första och sista gången.
 
2. Hemglass Sundborn Punch (minst 1989-2020)
Den här är BORTA från glassbilen från och med i år och jag kommer aldrig kunna förlåta detta. Det var en liten bägare med den godaste punchglass med kakaoknappar på. Om den inte kommer tillbaka blir jag galen! (UPDATE: Den kommer tillbaka! Fabriken pausade produktion p.g.a. flytt, men sedan återvänder de)
 
3. Diplom Is Isi Jordbaer (1995-1996)
Det här var en jordgubbsisglass med riktiga jordgubbar i. Den kom i en pappersstrut, som Calippo.
 
4. GB Magnum Ecuador (2007-2008)
Min eviga favorit är Magnum Classic. Men Magnum Ecuador var snäppet vassare! Den hade riktigt, riktigt mörk choklad som överdrag. Nästan bitter!
 
 
5. GB Banana Joe (1994-1996)
Den var en liten enkel skönhet som jag minns den (5-7 år måste jag ha varit sist jag åt den, baserat på årtalen). Banangräddglass med ett ganska mörkt chokladöverdrag.
 
6. GB Cornetto Strawberry (1991-2018)
Cornettostrut med vaniljglass överst och jordgubbsglass i hela struten - och den var nästan "sur" som riktiga jordgubbar. Överst var små bitar vit choklad, men jag hade alltid överseende med det. När jag såg att den skulle utgå åkte jag till ICA Maxi och köpte 14 stycken. Nu till 2021 har tyvärr dessa 14 tagit slut, men ett tag hann jag njuta.
 
7. GB ICY Solero (2000-2002)
Det var en märklig historia det här. Inuti var det isglass eller typ "glassylt" av jordgubbar. Med hela jordgubbar. Den jordgubbsisglassylten var täckt av ett ganska tjockt lager is med, om jag inte missminner mig, smak av lime.
 
8. Triumf Jumbo (minst 1989-2004)
Det här var en jättemild glasstrut med vanilj och chokladglass. Ovanpå var det samma slags choklad som brukar vara i botten av strutar, så den var liksom "tuggig" och när glassen hade smält lite kunde man lyfta upp bitarna. 

Pralin från Hemglass ↑
 
9. Ben & Jerry's ONE cheesecake brownie (oklart)
Här är han: min första smak av Ben & Jerry's som jag och min storasyster Fanny delade på. Jag minns att vi åt den på golvet i mamma och pappas vardagsrum, men jag minns inte varför. Den var SÅ god. Glassen var nästan gul och browniebitarna var stora som kladdkakor typ. 
 
10. SIA Mintkola (oklart)
Enligt SIA:s hemsida är den här kvar i spelet, men jag har sökt och inte funnit. Det var mintgräddglass och kolasås och den var så vansinnigt god. SIA ska ha en nyhet i år som heter Mintchoklad, men den här mintkola var verkligen min absoluta favorit av glass i paket. Jag hoppas att den visar sig INTE ha utgått, men hittills finns som sagt ingenting som tyder på att den ännu tillverkas.
 
Vilka favoritglassar har ni? 
|
#1 - Fanny:

Vi åt den tillsammans med en köpeskladdkaka också. La glassen på kladdkakan. Mmmmmm

Svar: Mmmmm! Vi hade god smak redan då 🤩
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - Jossus Travelpics:

Banana Joe har jag också ett minne av att jag älskade när jag var barn. Hade velat ha den tillbaka och smaka den som vuxen.

Nu när jag läste om nr 3 fick jag minnen av en glass jag älskade och som nog också var från Diplom is. Var en pinne. Isglass av riktiga jordgubbar överdraget med isglass med smak av citron. Så fräsch och perfekt i sommarvärmen.

Svar: Tror det är GB solero ICY! Nummer 7 på listan 😄
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - Jossus Travelpics:

Jag som hela tiden tänkt att det var diplom is som gjorde den. Men måste varit gb då.

Svar: Om det inte fanns två som liknade varandra, tycker bara att de lät väldigt lika på din och min beskrivning 😀
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här