Nyhet: Valnötter från Exotic snacks

Att köpa en påse nötter har man ju alltid kunnat göra. För att vara nyttiga ska de visst vara naturella, men det är så himla tråkigt att jag helt enkelt inte äter nötter för att det är nyttigt. Jag äter nötter för att det är gott. Då kan det få vara lika onyttigt som chips och dip.

En sak jag gör själv är att rosta valnötter, oftast i lite soja, därför att jag inte har hittat några "roliga". Men så för någon månad sedan såg jag påsarna som hängde på mitt ICA Kvantum (Kronoparken): Valnötter Chévre, Valnötter Chili och Valnötter havssalt.
 
 
Valnöten är ju lite... jag vet inte vad jag ska säga... sträv. När valnöten har blivit bitter är det ofta för att de faktiskt har härsknat (visste ni att skalade valnötter ska hållas i mellan 0-4 graders temperatur!? Det gör de ju INTE på affären om man säger så och inte hemma hos oss heller) men även färska kan ha liksom sträv "beska" som jag tycker är god och passar eftersom nöten i övrigt är så fet.
 
  
De med smak av chévre smakar tyvärr inte chévre, men lämnar lite sånt "mjölkpulver" på fingrarna som man får av vissa smaksatta chips (det syns nästan på bilden ).
 
De med chili smakar sådan chili som finns på tortillachips med chilismak, men frågan är om det egentligen är sådär alldeles lyckat till en valnöt
 
De med havssalt är smarrigast och jag kommer helt klart köpa dem igen
 
Jag tycker nog egentligen att mina egna som jag rostar i soja är ännu godare. Så är det förstås ofta. Hemgjord t.ex. glass är säkert också godare än köpt glass, men för den sakens skull betyder det ju inte köpstopp i sommarvärmen. Därför rekommenderar jag ändå den här nyheten till alla valnötsälskare!
|
#1 - Birgit:

Jag gillar också valnötter, fast jag har bara ätit naturella. Brukar ha yoghurt, valnötter och valfri sylt, som frukost ibland.
Men salta valnötter lät bra. Jag gillar inte nötter (oavsett vilka) med typ sour cream, chili, mm , jag gillar salta nötter och kanderade! Allt annat hoppar jag.

Svar: Vad trevlig frukost! Yoghurt är en av mina standardfrukostar 😊
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - Annie - Stora Små Äventyr:

Synd att den med chevresmak inte var så god som den lät. Jag visste inte heller att valnötter skulle hållas svalt, jag kanske får ta och lägga in dem i kylskåpet då :P

Svar: Haha ja, jag slarvar fortfarande med kylen för att det känns så märkligt.
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här