Getostbaguetter

Det här är snurrade "baguetter" och de är fyllda med chèvre, rosmarin och honung. De blev korta och knubbiga och jättegoda. Lite halvt snodde jag receptet från Kungsörnens Grissinis, men vem orkar kavla och snurra 25 stycken små grissinis?
 
Nähe, du. Det blir 10 små baguetter istället!
 
 
Du behöver:
25 g jäst
5 dl vatten
1 dl olivolja
2 tsk salt
2 tsk socker 
10 dl vetemjöl special
4 dl kärnvetemjöl
200 g getost färsk
1-2 tsk rosmarin
1-2 msk flytande honung
vatten
flingsalt
 
Gör såhär: Smula ner jäst. Tillsätt ca 1 dl lite ljummare vatten och rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet och olivoljan, sedan salt, socker och tillsätt minst 12 dl mjöl, valfri blandning. Kör på låg i 10 minuter, men kolla till så att inte mer mjöl behövs. Sätt degen att jäsa under duk på varm plats i 1,5 timme. Stjälp upp degen på mjölat bord, knåda ihop med extra mjöl om den här för kladdig och kavla ut den till en stor rektangel. Sätt smulad getost, rosmaring och honung på halva degen. Vik ihop och kavla igen. Skär ut ca 5 cm breda remsor och snurra dem till baguetter.
 
 
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, täck med duk och låt jäsa igen i ca 1 timme. Pensla baguetterna med vatten och flinga över salt efter behag. Låt grädda näst längst ner i ugnen på 230 grader i mellan 10-16 minuter (mer eller mindre baserat på hur tjocka bröd man gjorde). Låt svalna på galler. 
 

Det var supergott, men jag har inte ett kök lämpligt för att baka. Som jag längtar efter att ha ett kök designat dels som L eller U och att dessutom ha en köksö för bland annat bakning. Längtar... snarare drömmer, kanske. 
|
#1 - Birgit:

Men mums!
Ska ta tag i brödbakningen lite längre fram i sommar.

Svar: Jag har upptäckt att jag typ inte är så förtjust i bröd! Men hembakt är sällan fel.
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - Sara:

Nämen wow... Ska råka nämna detta för min brödbakande sambo. :'D

Svar: Det är så man gör de bästa getostbaguetterna :’)
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - Caroline:

Men snälla så gott!!

Kommentera här