Flankstek med harissakryddade rotfrukter

Det här är egentligen inte mitt recept, så jag kan inte skriva upp vad som är i den här rätten. Morötterna och potatisarna var i alla fall dressade med harissa och toppad med fetaost.
 
Låt mig säga att harissa är en het favorit hos mig. Jag gillar nästan all röd chili, men harissa är nog bäst. Snabbgooglade och ser att den jag vanligtvis använder mig av är kryddad med koriander, vitlök och kummin, medan sambal har vitlök och sriracha har vinäger och är fermenterad... och så Tabasco som är eklagrad i tre år.
 
I alla fall kan jag inte sia om hur ICA Maxi helgkasse har tillagat rotsakerna i sig, vad gäller om det är en egen harissablandning eller om den kommer från tub och så vidare. Men flanksteken kan jag ta äran för. Eller ja... ära och ära...
 
 
Du behöver: 
Flankstek
Smör & Raps
Salt
Svartpeppar
 
Gör såhär: Ta fram flanksteken och lägga att tempereras i ca 30 minuter. Salta och peppra RIKLIGT, när du tror att du har tagit för mycket: ta lite till. Hetta upp en matsked Smör & raps och stek flanken 6 minuter per sida i het panna, längre om du vill ha genomstekt, kortare om du vill ha blodigare. Låt flanken vila i 8 minuter innan du skivar upp den. Man ska skiva mot fibrerna, men jag råkade göra halva åt fel håll.. tänk på det!

 
 Smaklig måltid!
|
#1 - Emelie Andersson :

Shit vad gott! Blir alltid så hungrig när jag kikar in här 🥰

Svar: Vad kul att höra <3
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - tess:

Du.. köttet.. PERFEKT färg! :D

Svar: TACK <3
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - Birgit:

Gott värre!
Jag är som svag för rotsaker i ugn.

Svar: Jag också, äter det gärna som huvudrätt :)
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här