5 unpopular opinions • FOOD

Innan den här listan läses vill jag poängtera att jag är medveten om, och glad över, att vi är olika. Dessutom skrevs den här listan med mitt filter, och mitt filter älskar mat. Sälta och umami före sötma alla dagar i veckan. Jag kommer från en familj som alltid haft dignande skafferier och middagsbord, samt två väldigt duktiga kockar. Ja... ett filter, helt enkelt.
 
1. Folk som inte lägger pengar på mat.
Jag FÖRSTÅR inte hur MAT kan vara den grej man väljer att spara in på, både i sin hushållsbudget och när man går ut på restaurang och äter. Gå på riktiga restauranger, köp från menyn av hjärtats lust, dricksa!
 
2. Dukningar.
Det här är en sak jag önskar att jag behärskade, men jag förstår mig inte på dukningar. Jag har inte rätta blicken! Och jag har alldeles för få komponenter i skåpen för att göra en ordentlig dukning. Jag har inte ens servetter, utan kör på hushållspapper. Och jag äter oftast i vardagsrummet med typ tallriken i knät.
 
3. Risotto.
Nu har jag testat på restaurang. På italiensk restaurang. Jag har till och med testat på italiensk restaurang I ITALIEN! Jag fattar ändå inte risotto... för mig är det konstigt med risrätter som är krämiga. Dessutom blir jag alltid illamående av risotto. Så med det sagt: testat och avfärdat.
 
4. Bär. 
Den som föredrar bär över frukt måste ju vara liiiite lite knäpp. 
 
5. Uppläggningar.
Jag är en sådan som vill äta hett, så att pillra och lära mig att göra vackert har jag inte tid med. Maten ska från kastrull till tallrik så snabbt som möjligt... det är trist för bilderna, men jag förstår inte hur man orkar och har svårt att se mig själv svära mig till den skaran. Att pimpa en tallrik med lite grönt är fine, men att "lägga upp" och skapa dessa ljuva konstverk förstår jag inte (som hemmakock alltså).

 
Få höra era åsikter.
Jag tycker det är roligt.
Jag tar inte illa upp!
|
#1 - Jossus Travelpics:

Jag tenderar att vara snål med mat för att jag fortfarande lever som när jag var arbetslös. Har kvar det tänket.
Inte så att jag lever på nudlar, falukorv och ketchup men jag håller igen en del.


Haha, föredrar faktiskt bär före frukt. Men lite knäpp kan jag allt vara ibland.

Svar: När jag och min man var fattiga så blev det naturligt att hålla igen. Och givetvis är det så, jag skulle inte gå ut och handla en massa om jag var fattig, utan jag tycker det är ens ansvar då att se till att pengarna räcker för ens liv.

Och vad kul att höra våra olikheter, det är för mig så himla konstigt! 😅 men blir också sjuk av flera bär…
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - Anita :

Mat ÄR livet!!! :)

Svar: Du har alldeles rätt!
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - Birgit:

Bär vs frukt... hmm... skulle säga oavgjort här för min del. (knäpp är jag ju oavsett :-D )
Men det där med uppläggningar är inte heller riktigt min grej. Jag både lagar god mat och bakar goda saker - MEN det är sällan snyggt...
Min man är bättre på att lägga upp mat snyggt. Jag nöjer mig med att det är gott.
När man fotar får man vara lite kreativ för att det ska se snyggt ut - haha!

Svar: Samma här, jag lagar jättebra mat. Men jag skulle kunna röra mig hop allt på en papperstallrik och vara nöjd med det!
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här