Mat jag brukade ogilla förut (men som jag nu tolererar)

Jag hittade gamlagamlagamla inlägg som hette "mat jag inte tycker om" och jag är så glad att upptäcka att jag har börjat gilla flera av dessa tidigare förbjudna rätter! Det visar att ens smak mognar, eller att det är sant att man kan "lära sig" att gilla saker genom att fortsätta äta dem.
 
Inget på den här listan är direkt min favoritmat, men det är inte ett nej från mig längre 💛

 
1. Fryst falafel. Jag skrev att jag tyckte att det smakade äckligt. Det tycker jag inte längre. Fortfarande är det inget jag direkt föredrar och jag tål inte kikärter så bra, men äckligt tycker jag inte att det är längre!
  
2. Rödbeta. Här tog jag i ordentligt! Jag skrev att det var sött och smakade jord och att det inte gick ner. Nu äter jag det till sallad och ost förhållandevis återkommande! Och tycker inte att det är äckligt alls.

 
3. Frukt i varm mat. Jag har definitivt gjort en 180 graders här. Jag äter gärna frukt i varm mat vid det här laget! Mango i tacos har jag mer ofta än sällan. Kyckling Jacob är också gott, liksom carnitas, liksom plommonspäckad karré. 
 
4. Saffran. Jag är delvis omvänd! Saffran är gott i mat! Jag tycker fortfarande inte om saffran i efterrätter, som lussebullar och saffranspannacotta, men i mat är det gott och ofta dessutom jättegott. 

 
5. Mögelost. Delvis omvänd i alla fall. Brie och chèvre såklart, men också gorgonzola och blåmögelostar som är inte värstingvärsting, men typ de där halvmånarna från Costello? De är goda! 

6. Kalvsylta. Nu var det ganska länge sedan jag åt det, men det var gott. Undra om jag avskydde det på grund av hur det ser ut, eller att jag vet vad det görs av...? I alla fall, jag gillar det nu. 
 
Smakerna utvecklas!
Precis som de ska.
|
#1 - Birgit:

För min del så ogillar jag fortfarande följande: kaffe, oliver, Kalles kaviar, hjortron.
Fastän jag nuförtiden klassas som vuxen 😂
Jag gillar dock allt du skrev om 😊. Även om falafel och kalvsylta inte är några jättefavoriter direkt.

Svar: Hur någon kan gilla Kalles kaviar är en gåta 🤢 Håller med om att falafel och kalvsylta inte är något jag direkt väljer sådär i största allmänhet, men INTE äckligt längre. Bara ”meh”!
Ajli Müller

#2 - Jasmine:

Kul när smakupplevelsen förändras med åldern! Rödbeta är något jag har förätit mig på och idag undviker. Kanske är det en smak jag får tycke för igen senare i livet.

Svar: Tack för kommentaren. Sushi i sommarsolen är ett härligt nöje tycker jag! :)

Kram

Kommentera här