Take Away: Ålidhem Sushi Bar

Jag minns när Ålidhem Sushi Bar öppnade. Det öppnade i en lokal som aldrig klarade sig och dessutom är Ålidhem ett av Umeås fattigaste och stökigaste områden (jag har bott där i 10 år lite drygt). Man trodde nog att det inte skulle hålla. Umeå hade redan omkring 1000 sushirestauranger (viss överdrift). Jag har ätit på säkert 901 av dem (igen: viss överdrift). För jag älskar till och med ganska dålig sushi, helt ärligt.
 
Ålidhem Sushi Bar har däremot sedan första början serverat Umeås bästa vanliga sushi. När krogtestarna for omkring så blev de delad första plats i hela Västerbotten. Det var hur oväntat som helst innan man smakat!
 
Men när man har smakat så vet man. Riset är så perfekt och gör halva jobbet. Att det dessutom är geografiskt bra för mig är också en bidragande faktor till hur många gånger jag har ätit där. Säkert 100 gånger. Den här gången: ingen överdrift, pinsamt nog.

 
På bilden ovanför ser ni Spicy & Crispy rolls och New York rolls och två små sjögrässallad. Man kan få dessa utan såsen om man vill ha mer "riktig" sushi, men de är väldigt goda. På bilderna nedanför kommer några fler menyer vi har testat:
 
California rolls, lax-, räk- och tonfisksushi.
 
Vegetariska makirolls, tofu- rättika- och akokadosushi med sjögrässallad.
 
California rolls, avokado- och räksushi
 
Jag kan varmt rekommendera take away från Ålidhem Sushi Bar och har testat de allra flesta sushimenyer.
En ny recension kommer när jag testat poké och varmrätter.
|
Kommentera här