Take Away: SEN Street Kitchen @ Avion

SEN Street Kitchen återskapar de autentiska dofterna, smakerna och känslorna vid de livliga gatumarknaden och gatukök i hela östra Asien. 
 
Jag och Erik har beställt från SEN Street Kitchen i Avion ett stort antal gånger... lite då och då jobbar vi oss igenom menyn. Jag har testat 5 av 7 smårätter och 10 av 15 huvudrätter. Herregud. Ska man skämmas eller vara stolt..?
 
Ofta faller valet på det vi vet är våra favoriter. Vilket man ju... vet... efter att ha varit så trogna kunder som jag och Erik.
 
Bangkok Time 🌶🌶🌶
Detta är min favoriträtt hos SEN Street Kitchen @ Avion.
Det är en het kycklingcurry med lila ris, broccoli och champinjoner (mycket stark).
 
Crispy rolls
Det här är en sidoorder som är en återkommande favorit.
Veganska glasnudelvårrullar som serveras med en dip med fish sauce och lime (mycket umami).
 
Bibimbap 🌶
Detta är Eriks favorit, eller åtminstone en återkommande spelare.
Yakinikumarinerat nötkött med sallad, kimchi, rättika, sesamgroddar och lila ris (syrlig och lite stark).
 
Gyoza
Det här är en sidoorder som Erik återkommer till, men godast är dipsåsen.
Friterade dumplings med kyckling och sesamfrön och dipsåsen är en syrlig ingefärssoja.
 
 
SEN Street Kitchen lagar maten väldigt, väldigt snabbt och effektivt och har alltid väldigt fräscha krispiga grönsaker och örter i alla sina rätter. Alla animaliska proteiner är välkryddade och smakrika, men det är ofta "tillbehören" som är bäst. Gillar man det östasiatiska köket så finns det verkligen små pärlor här.
 
De är, beroende på hungergrad, något snäpp dyrare än mer ordinär snabbmat, men rätterna är roligare än annan snabbmat. Ingen cheeseburgare inom synhåll här.
|
#1 - Celine:

Men mumssss!

Svar: Det var verkligen gott, det är det alltid. Inga överraskningar, men det vill man inte alltid ha ;)
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - Hannas krypin:

Nu blev jag ju hungrig ju! Det låter verkligen gott. Önskar ofta att jag kunde laga asiatisk mat. Svårt få till det ju när man inte vet exakt vilka kryddor och såser som de använder.

Svar: Vad roligt, det är king att vara hungrig för allt smakar så mycket godare. Hunger är verkligen den bästa kryddan. Chili är nummer 2 ;) Jag håller verkligen med dig om att det vore roligt att själv kunna laga god asiatisk mat! Jag är själv enfaldigt dålig på det, men tack och lov har jag inget emot att köpa take away heller :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - dixiwonderland.com:

Tycker det är modigt att du provar dig igenom menyn 😅 Jag är en sån person som alltid beställer samma sak då jag är rädd att jag ska bli minns nöjd 😅

Svar: Tack, vad snällt skrivet, jag har inte tänkt det så! Men då blir du ju inte missnöjd, så det fungerar ju. Inte måste man beta av en meny bara för sakens skull! Jag är inte så rädd för att bli missnöjd, mest för att jag sällan blir det p.g.a. är ett riktigt matvrak. Jag gillar typ all mat ;)
ajlimullersandvik.blogg.se

#4 - Sussi:

Det blir lätt så att man ofta tar sin favorit. Så himla gott allt såg ut :)

Svar: Ja, och om det ÄR ens favorit så varför inte? :D Men dagsformen kan ibland få mig att testa något annat, min favorit är ju exempelvis en thaigryta, men ibland och särskilt på sommaren vill jag ha kall mat. Trots att de kalla rätterna inte är mina favoriter liksom, ibland är det bara vad man behöver!
ajlimullersandvik.blogg.se

#5 - Enna:

Spännande!
Sv. Hahahah.. nej inte på bröllop :)

Svar: Tack så mycket :)
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här