Salsiccia, potatis och harissagrönsaker

Salsiccia är en av de få färska korvar jag tål. Jag älskar att jag tål det, för de är dessutom de godaste tycker jag.
 
Receptinlägg är ganska tråkiga att både skriva och att läsa tycker jag, men jag vill verkligen spara saker jag lagat som jag tycker är goda. Jag vill inte fastna i microrätterna som jag levde av i våras och jag vill inte fastna i sushi-take-away som jag levde av 2017. Mat är godast kokhet och nylagad!
 
 
Du behöver:
Färsk salsiccia
Potatis
Morötter
Paprika
Rödlök
1 msk harissa
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
Salt och peppar
 
 
Gör såhär: Hugg eller snitta salsiccian och lägg i en ugnsform. Skala och dela potatisar och lägg runtom. Sätt in i ugnen på 225 grader i 10 minuter. Ta ut formen, lyft ur korven och blanda potatisen med morötter, paprika, harissa, spiskummin och olivolja. Rör omkring så alla grönsaker blir kryddade. Lägg tillbaka salsiccian åt andra hållet, ovanpå grönsakerna. Sätt in i ugnen på 225 grader i 10 minuter till. Ta ut, lyft av och rör ner den klyftade rödlöken med grönsakerna. Salta och peppra generöst. Lägg på korvarna igen och låt gå tills allt är klart, ca 10 minuter. Höj värmen till 250 om du vill ha mer färg och täck med aluminiumfolie om det fått för mycket färg. Servera med matyoghurt.
 
 

Hoppas att ni har en ljuvlig kväll!

|
#1 - Monnah:

Harissa har jag inte upptäckt som smak än, men det är bara för att jag alltid glömmer att köpa. Har flera "vill prova"-recept som inte fått chansen en just pga det. Tack för tipset!

Svar: Vad kul :D Min mans favoritsmak, jag läste på tuben nu att det är nästan bara chili, korianderfrön och kummin. Tydligen en gooood kombination ;)
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - Alice:

Mumsigt, tack för tipset! Ha en bra fredag! <3

#3 - dixiwonderland.com:

Jag är ingen korvperson alls. Den ända jag äter förutom falukorv är en lång smal korv från ett märke som börjar på L 😅

Svar: Min man är en riktig korvperson, tycker faktiskt nästan lite synd om honom som gifte sig med mig, hehe. Eftersom jag också är dålig på att käka korv :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#4 - johanna:

Men åh mums <3

#5 - Anita:

Men MUMS!! :D

#6 - Marie:

OJOJOJ så gott det såg ut, nom nom

Svar: Tack, åh, så kul att höra :D :D Och det är ju sååååå lättlagat också.
ajlimullersandvik.blogg.se

#7 - Jasmine:

Mums, det ser gott ut!
Kram

Svar: Tack så mycket Jasmine :) Kram!
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här