Nyhet: Rockbåt

När jag var ung fanns ett fik i Umeå som hette Schmäck. Det var ett retro hippieställe fullt av trädkramare och shamaner. Men jag gillade en bakelse där som hette enkelt-rätt-och-slätt Schmäckbakelse. Det var en maräng med violgrädde och lakritsströssel och jag gick dit bara för att köpa den. Det var en sorg när den försvann.
 
Det här är en nyhet, men det spelar egentligen ingen roll vad jag skriver om den för det är en nyhet som kommer försvinna. Jag talar om Rockbåten från Hemglassbilen som redan från dess inträde har varit uppmärkt som "Tillfälligt besök".
 
 
För mig som har Glassbåt som en av mina favoritglassar krävs det att jag tänker att "detta är ingen glassbåt, detta är en Schmäckbakelse!". Inget kan klå en vanlig glassbåt nämligen.

Rockbåten var ljuvlig!

 
Båtstruten är som ni ser kolsvart, vilket är lite märkligt, men den smakar exakt som strut. Ganska lite, med andra ord. Gräddglassen med violsmak är så fruktansvärt god för mig som gillar viol. Första tuggan smakar mycket viol, men sedan är det som att munnen typ "vänjer sig" och gräddglassen blir mildare. Överdraget och rippeln inuti är båda liksom "sega" som fudge och är av smaken saltlakrits.
 
 
Jag är fullt medveten om att det här är en konstig glass, liksom jag var medveten om att Schmäckbakelsen var en konstig bakelse. Men den var helt och hållet min grej! 
 
 
Jag måste sluta skriva nu.
För jag måste gå och ta en Rockbåt.
|
#1 - Annika:

Vad god den ser ut, viol gillar jag även saltlakrits. Tyvärr så kan jag inte äta lakrits på grund av att jag äter betablockerare. Men glassbåtar har jag ätit någon gång. jag hade en favorit när jag var barn som tyvärr försvann som inte var glass. Det var en chokladkaka som hette HELLAS och den fanns med jordgubbsfyllning, hallon, mint samt karamell. Den var god den.

Svar: Jag förstår. När jag har lågt kalium får jag inte heller äta lakrits och egentligen borde jag väl inte äta det alls, för det är lite svårt att veta när det blir så, hehehe...
HELLAS har jag inte hört om, jag hittar inte ens bilder när jag googlar. Samma för mig som hade en favoritkaramell som hette citronbomb. Men det finns inte ens sparat på bild, men jag minns den med glädje :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - Anna Maja :

Jag har också köpt mig en låda av den här! Så himla god. Mer viol till folket!

Svar: Vet du, det gjorde ju och jag riktigt rätt i! <3
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - Pauline:

men woooow what, måste prova :D

Svar: JA det måste du!! :D :D
ajlimullersandvik.blogg.se

#4 - ullie:

gillar både viol o lakrits så den gillade ja glassbilen har ja nog bara sett dem hos
oprymea pramipexol heter den jag fått o fungerat rätt så bra mot restlegs . o magnesium ska man köpa finns reseptfritt köp!!
hoppas detta hjälper dej något jag avskyr dessa nätter . en gång hoppade hela jag hela natten sen somnade ja kl 8 på morgonen helt slut . inget hjälpte avskyr detta

Svar: Ja, de finns bara hos glassbilen, det stämmer :) Håller med, avskyr detta!
ajlimullersandvik.blogg.se

#5 - petra:

HAHA rockbåt ,såg den hos glassbilen men nog inte min grej där:) Kul du hittade en kopia av din bakelse favorit,kram

Svar: Det är helt klart en märklig båt ;)
ajlimullersandvik.blogg.se

#6 - Monnah:

Men HJÄLP! Jag måste gå till Hemglassbilen! Det här är precis min smak…

Svar: Vet du vad, det låter som att du har en himla god smak! ;) Men se till att haffa glassbilen, för det står att det är tillfällig besökare :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#7 - Anita :

Gud så gott!!! :)

Svar: Det var det!! :D
ajlimullersandvik.blogg.se

#8 - Sara:

Älskar den vanliga glassbåten, så måste nog testa denna med :)

Svar: Fast den vanliga glassbåten är TUSEN gånger godare just för att det är glassbåten XD
ajlimullersandvik.blogg.se

#9 - johanna:

Åh, mamma hade verkligen älskat dem :)

Svar: Ge dem till mamma om hon finns bland oss :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#10 - Netti Starby:

Men åh vad god glassen ser ut och jag älskar saltlakrits. Den där skulle jag verkligen vilja smaka på. Synd att den bara kommer att finnas tillfälligt. Kramis <3

Svar: Ja, det är nästan så att man ska köpa på sig en till kartong att ha i frysen ;) Kram!
ajlimullersandvik.blogg.se

#11 - Julia Svensson:

Åh vad sugen jag blev nu!!

Svar: Bra ;)
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här