Lycka kan hamna likaväl på en koskit som på en lilja

Stugan kallas för Gula Paviljongen. Varje sommar när vi rullar in på grusvägen sjunger vi "Nu blommar kärleken..." och så andas vi alla långsammare. Har man ett litet Paradis så blir det så.
 
 
Tänk, att vi hade sådan tur mitt i augusti: högsommarvärme, 20 grader i vattnet och 28 i luften. Det är så att man kan fälla en salt tår av lycka. Ärligt talat.
 
Men på kvällen påminns man om att 14/8 ändå börjar vara lite sensommar. Det är något i luften, det är något med ljuset. Det skiftar. Subtilt, men skiftar. Kvällspromenaderna kantas ännu av kvitter och måsskrän. Tack.
 
 
Överallt runt sjön sitter klungor av människor. De fiskar, mediterar, äter, odlar och ber med långa vita radband. På "vår sida" av Nydalasjön finns det många, ska vi säga, "hippietyper", religiösa och ganska unga vuxna. Det är skönt för det är inte så mycket skräp och fylla då. Hellre snubblar jag över någons kristaller än över en Pripps-burk.
|
#1 - Annika:

Härliga bilder. Jag brukar göra vårlåda ibland. Man smörjer en form och lägger tinad spenat i botten. Sedan lägger jag sparris i skinkskivor som jag rullar ihop och lägger över spenatbädden. Sedan så strör jag lite riven ost ovanpå. Sätt ugnen på 225 grader och sätt formen i näst nedersta falsen och grädda i 20 minuter eller tills osten smält. Servera med ris. Snabbt,billigt enkelt och gott.

Svar: Hallååååådär Annika, vårlåda lät ju supergott! Jag har aldrig gjort något liknande heller så tusen tack för tipset! Ska man förvälla sparrisen innan på något vis?
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - ullie:

men inte hade n så varmt eller nu?
sa just idag halv storm o luften luktade höst brrr

va fiina i är o fina bilder vännen
ha en fin morgondag kramar

Svar: Johodu, inlägget är från i förrgår och då var det 28 grader! Igår var det åska, men idag har vi haft 26 grader i luften och på balkongen var det 29! ;D Men det förtjänar vi i Umeå, det är nästan olidligt kallt om höst och vinter...
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - Netti Starby:

Åh vad härligt och vad skönt att alla i omgivningen är lugna. Vilket härligt paradis och underbart väder. Kramis <3

Svar: Ja, det är så himla viktigt. Vet inte om du minns eller om du läste mig på den tiden jag bodde i en helveteslägenhet? Det var verkligen fruktansvärt där, så jag känner mig så välsignad över mitt nya hem. Tyvärr är det egentligen för dyrt så vi söker nya hem, men när man trivs så bra är det lite orättvist att behöva flytta ;P
ajlimullersandvik.blogg.se

#4 - Pauline:

ja härligt med sensommar :)

Svar: VERKLIGEN, åh, den måste vi verkligen tillvarata för man vet ju att det kommer en tid då det är mörkt dygnet runt!
ajlimullersandvik.blogg.se

#5 - johanna:

Men alltså åh vad härligt <3

Svar: Tack, det håller jag med om, det var så härligt! Och det känns som att man verkligen måste passa på :) <3
ajlimullersandvik.blogg.se

#6 - Ida:

Men guuud så härligt att ni har det så varmt!! Här nere i södra Sverige är det 16 grader och regn hehe :') Men det gör inte mig något, nöjd med att vi har haft det väldigt varmt också, ändå redo för hösten som snart kommer :D

Svar: Ja, idag började vi också få höstliga temperaturer. Men man vet aldrig, augusti är lurigt... det kan komma en sommardag till eller två. Vad glad jag är att du är redo för hösten! Jag brukar få deppighet och är orolig, men jag har verkligen grundat bra redan nu :)
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här