Kycklinglårfilé med krispigt skinn och minimajs

Detta ser inte mycket ut för världen, men det var det. Mest kanske för att jag nästan aldrig lagar kyckling... jag har skrivit upp det som ett av mina "borde". Jag borde laga mer kyckling.
 
Nu har jag gjort det! Jag och Erik köpte en matkasse på prova-på-pris och då fick jag en liten spark i röven, eftersom kyckling inte har så långa hållbarhetsdatum och vi fick en herrans massa kyckling i kassen. Tur var väl det, för det var enkelt och gott:
 
 
Du behöver:
4 kycklinglårfiléer med del av ryggben
1 burk minimajs
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
Saften av en halv lime.
 
Gör såhär: Hetta upp stekfett och bryn kycklingen överallt (vänd runt den med en tång så det blir fin färg överallt). Salta och peppra. Lägg i en smord ugnsform med skinnsidan upp. Sätt in i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Ta ut formen och häll över sköljda och avrunna majs, soja, sesamolja och sesamfrön. Sätt tillbaka in i ugnen och låt gå 15 minuter till, eller tills kycklingen är helt klar och 82 grader invid benet. När kycklingen tas ur ugnen kan man pressa över färsk lime på hela rätten.  
 
 
Vi servereade med basmatiris och turkisk yoghurt som vi blandat upp med lite sweet chili sås.
 
 
Nu har jag fyra stycken kycklinglår (med skinn och ben) kvar i kylskåpet. Är den någon som har tips på vad jag ska göra av dessa? Jag är usel på att laga kyckling och har inga recept i nacken.
|
#1 - Anonym:

lalala

#2 - Netti Starby:

Vad roligt att du har testat på några kycklingrätter. Med dom du har över kan du om du gillar curry? Göra en kycklingröra och äta ihop med bakad potatis. Eller göra en kycklingsallad? Kramis <3

Svar: Både goda och bra tips, men eftersom de har ryggben och ben är det jättebesvärligt. Jag försökte bena ur dem förra gången, men det sitter som berget och i konstiga vinklar och vrår. Det blev kyckling i körsbärstomater :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - Celine:

Men mums så gott!

Svar: Tack :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#4 - Ida:

Älskar kyckling!! Så himla enkelt och man kan göra så mycket med det!! :D

Svar: Jag har ingen aning om vad jag ska göra med det! Men ja, nu har jag lagat det två gånger, nästa vecka kommer det fler kycklinglår i matkassarna XD
ajlimullersandvik.blogg.se

#5 - Pauline:

mums! har tyvärr inga ideér lagar sällan med benen kvar.. annars, taco kyckling :)

#6 - Pauline:

mums! har tyvärr inga ideér lagar sällan med benen kvar.. annars, taco kyckling :)

Svar: Eller hur, så svårt att laga med benen i!?
ajlimullersandvik.blogg.se

#7 - Johanna:

Men mums, jag som älskar kyckling <3

Svar: Gött :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#8 - dixiwonderland.com:

Vi har dragit ner på vår kycklingkonsumtion. Mest för att jag endast vill äta kött där jag vet hur djuren har det och ekologisk kyckling är så dyrt :(

Svar: Oj, det visste jag inte, vi fick vår kyckling i matkasseprenumeration. Vi håller på att dra upp vår kycklingkonsumtion, men av andra skäl :)
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här