Café: Crosta

Området jag bor på heter Tomtebo och det ligger långt bort från allt i Umeå. Det är området, tillsammans med Tavleliden, som ligger längst från centrum och ändå räknas som tätort. Man glömmer lätt det, för det "känns" nära, men vill vi Tomtebor ta oss till ett OK fik så är det en halv mil bort.
 
Då kommer Café Crosta och öppnar i mitt kvarter.
De bara kom helt plötsligt och var där.
Fika, frukost, lunch.
Halleluja!
 
 
De här bilderna och tankarna är från premiärdagen, så jag kan ju inte lova att de är representativa helt och hållet, det kommer kanske mer och annat. Jag köade från öppningen, så när jag kom fram för att välja så ville jag visa respekt för de andra gästerna och därmed skynda mig att lägga min beställning, jag ville inte hålla på och fundera och titta efter och sådana saker. 
 
 
I cafédelen finns det barplatser och tre bord, det finns en butiksdel och en massa gott att handla och att fika och att luncha. De har uteservering också, men vi valde att ta hem våra köp och äta på balkongen. 
 
Vana trogen började jag och Erik genast jobba oss genom menys genom att köpa flera olika saker från menyn: en rågsmörgås med hummus och oliver, en källarfranska med kalkon och ost, en surdegsrågis med salami och hummus till brunch, följt av en kanelbulle och ett vaniljnystan till fika. Man måste testa allt innan man hittat sin favorit. 
 
 
Av allt vi käkade var hummussmörgåsen min stora favorit och den kan jag varmt rekommendera. Nästa gång kanske jag ska äta något matigare, men den här gången var det frukost och fika som lockade mest. 
 
Vilket fint sätt att avsluta veckan med.
Det här var igår och jag är redan sugen på att återvända.
Dessutom, när Tomtebo äntligen fått ett café måste man bidra till att få det att gå runt.
|
#1 - Hanna Karlsson:

Men wow! Låter ju perfekt med det fiket i ert kvarter. Lyllos ju! Hummus har jag aldrig testat.

Svar: Verkligen, nu måste jag och alla här ute bara se till att ligga på och handla mycket av dem, så att de får finnas kvar. Hummus är ofta gott, men det beror ju lite på vad man gillar och hur/vem som lagat den. Jag tycker att hummus är godast om den är kryddad med spiskummin, tahini och citron mest, medan vissa vill ha mest vitlök etc.
ajlimullersandvik.blogg.se

#2 - ullie:

men va mysigt . det gör så mycket bara kunna gå ut i bland o fika lite då är det skönt det ligger nära.
har ett här där ja bor har köpt i från det men inte suttit dr . då går vi till ett längre bort
alltid mysa me go fika

Svar: Jag tycker också att det är trevligt att det har kommit ett fik hit. Jag gillar att äta, men egentligen är jag inte så mycket för att fika... som aktivitet liksom. Jag köper med mig lite mackor och Loka och sådär... det får duga ;)
ajlimullersandvik.blogg.se

#3 - Annie - Stora Små Äventyr:

Vad mysigt att ha så nära till ett nytt fint café nu :D
Lyxigt med en sådan brunch :D

Svar: Det kändes jättemycket som ett ställe jag vill besöka ofta och liksom göra till "mitt ställe" om du förstår vad jag menar ;D
ajlimullersandvik.blogg.se

#4 - dixiwonderland.com:

Va roligt med ett nytt cafe :D Tycker allt såg väldigt gott ut. Ska bli kul att se vad du tycker om deras andra grejer som de serverade. Tänker om du äter lunch där eller liknade :D

Svar: Absolut, men de har bara öppet mellan 10-18 så jag kommer nog mest missa dem. Det får bli helglunch :) Men idag testade jag deras cookie och annat gott.
ajlimullersandvik.blogg.se

#5 - Julia Svensson:

Åh så gott!!

Svar: Ja :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#6 - Anita :

Ser mysigt ut :)

Svar: Det var verkligen mysigt, nu har man ju inte lust att sitta kvar i fiket än (i Västerbottens län är deltan störst i spridning i hela Sverige..) men det var mysigt liksom ändå, människorna var trevliga och inredningen var så rar :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#7 - Alice:

Men så härligt att det öppnat så nära er, wihooo! Inget slår ju en god fika/lunch! Det ser supermysigt ut! ^^

Svar: Jag hoppas att det blir mitt nya stammisställe, för jag vill verkligen att det ska finnas kvar! Det är svårt att etablera sig här ute där jag bor... men jag har stöttat dem idag igen :)
ajlimullersandvik.blogg.se

#8 - Sara:

MEN så mysigt det såg ut! :D

Svar: Det är verkligen ett fint koncept de har satsat! Förutom att mat och fika såg väldigt gott ut (och hittills även smakade gott) så var det liksom hela det där... träiga, lokala... lite hippieaktiga! Det tilltalar mig :D
ajlimullersandvik.blogg.se

#9 - Josefin:

men wow så mysigt 😍😍

Svar: Ja, det var verkligen en fullträff att få ett så mysigt fik till sitt kvarter :D <3
ajlimullersandvik.blogg.se

#10 - Ida:

Men så mysigt café!! Och hummussmörgåsen lät ju inte helt fel, älskar verkligen hummus!! :D

sv: Ja tror också det är väldigt viktigt för att verkligen lära känna sig själv!! Och ja håller verkligen med att olikheterna kan vara balansen, så är det verkligen i t.ex min mammas och min pappas relation, de är väldigt olika på vissa plan men de väger upp för varandra passar ändå och älskar varandra haha :')

Svar: Det var verkligen mysigt. Jag är så tacksam över att de kom, här ute har vi knappt en mataffär. Hummus är såååå gott (om den görs rätt enligt mig, hehe... måste smaka spiskummin!).
ajlimullersandvik.blogg.se

Kommentera här