Kycklingpaj med broccoli och fetaost

Den här pajen är en magsnäll berättelse som jag behövde lite extra mycket i förra veckan. För då hade jag mycket ont. Jag personligen har ganska stor koll på vad jag blir sjuk av nu, och tack och lov tål jag faktiskt ägg i mat. Med måtta, i alla fall.

 
Kycklingpaj:
1 st pajdeg
Kycklingfilé
Fryst broccoli
Fetaost
2 dl lättcrème fraîche franska örter
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
4 ägg
salt och peppar
 
Gör såhär: Tryck fast pajdegens en oljesmord springform och picka med en gaffel. Förgrädda i ugn på 200 grader i 10 minuter. Stek kubad kycklingfilé. Koka upp vatten, tillsätt fryst broccoli, dra åt sidan och vänta tre minuter. Häll av vattnet och lägg broccolin i stekpannan med kycklingen. Salta, peppra och stek bort vattnet (detta för att inte få onödig vätska i pajen). Lägg kyckling och broccoli jämnt fördelat i pajskalet. Fördela önskad mängd fetaost över. Vispa ägg, crème fraîche, mjölk och grädde till en stanning. Häll över pajen. Sätt in mitt i ugnen i ca 40 minuter. Mer färg? Toppa pajen med ost innan du gräddar den.

 
Serveras med fördel tillsammans med något kallt, som en yoghurtsås, dressing eller som här: en greklandsinspirerad sallad med gröna blad, fetaost, oliver, rödlök, gurka och tomater.